Keramik, designet med form og funktion for øje Produceret med omtanke på Bornholm siden 1859

Et ben i fortiden med omtanke for fremtiden

Fra 1862 til i dag

Hjorths Fabrik er et af de bedst bevarede industriminder i Skandinavien og har siden 1862 ligget på adressen Krystalgade 5 i Rønne.

Drejestuen er fabrikkens hjerte, og hele fabrikkens produktion kommer igennem her. Drejestuen står helt originalt som den  gjorde i 1860'erne, da Lauritz Hjorth stiftede fabrikken.

Bevaret industriminde

Et levende museum med moderne produkter

Hjorths Fabrik blev stiftet af Lauritz Hjorth og har siden 1862 ligget i Krystalgade 5 i Rønne. De første 20 år af fabrikkens levetid blev den etableret som den største på Bornholm og vigtigste i Danmark - et arnested for dansk keramik.

Gennem tiden har man altid vægtet godt håndværk og kvalitet, man har været åben over for nye strømninger og været i stand til at følge med tiden.

For os er det altafgørende, at vi stadigt formår at forny os og skabe tidssvarende keramik af høj kvalitet og med omtanke for fremtiden.

 

 

 

Fabrikken

 

  

 
 

Mærk historiens vingesus

Hjorth-familien drev stedet frem til 1993, hvorefter Bornholms Museum overtog fabrikken.
I dag drives det som et levende museum, hvor du kan opleve værkstederne, keramikkens tilblivelse og gå på opdagelse i det gamle fabriksanlæg.

Hele produktionen foregår stadig i det gamle fabriksanlæg med de oprindelige produktionsmetoder, som er blevet brugt på Hjorths Fabrik siden 1862.

Besøg fabrikken

En fascinerende tidslomme

Oplev en levende fabrik, præcis som det fungerede for over 100 år siden.
Når du træder ind i de gamle produktions-bygninger bliver du hensat til en anden tid, under besøget kan du også få indblik i vores keramikeres arbejde, når de producerer moderne og spændende ny keramik.

Se vores åbningstider på Facebook

Apotekerstellet

 

    

 

 
Gamle og nye klassikere med apotekerglasur 

Vores klassiske serie af brugskeramik er en blanding af gamle klassikere, som er blevet produceret på Hjorths Fabrik i flere årtier, og vores nye varianter, som kom til i løbet af 2017. Vi udvikler løbende flere produkter til serien.

Den brune granitglasur, også kendt som apotekerglasuren, blev udviklet i 1920’erne og består udelukkende af Bornholmske råvarer. Apotekerglasuren er et af Hjorths Fabriks varemærker.

Find Apotekerserien her