Keramik, designet med form og funktion for øje Produceret med omtanke på Bornholm siden 1859

Historisk håndværk

Til en moderne tid

Vores keramik er skabt på Bornholm og af Bornholm.
En del af vores råvarer er udvundet af den bornholmske undergrund, og keramikken er drejet, glaseret og brændt i Rønne, som man har gjort det på Hjorths Fabrik siden 1862.

Vores omhu gennem hele processen gør, at vi står tilbage med et produkt, som indeholder en unik keramisk historie- ikke bare i Danmark, men i hele norden.

 

En lang proces

Mange processer og mange hænder

Processen begynder med, at vi bærer ler op af lerkælderen, ælter det og afvejer til kløse (lerklumper) i den rette størrelse. Inden vi står med en formet, glaseret og brændt kop, har keramikerne på Hjorths Fabrik haft koppen i hænderne ca. 15 gange. Den færdige kop har været igennem mindst 3 sæt hænder, og fra start til slut er der gået omkring 4 uger.

At arbejde med keramik kræver tålmodighed. Det vil vi også gerne bede dig om at have i tankerne, for vores produkter er ikke altid på lager, og det tager tid at producere unik keramik i høj kvalitet.

Vores produkter er alle produceret på Hjorths Fabrik i Rønne, og vi skærer ingen genveje.
Vi lægger vægt på menneskelige værdier, og derfor er vi selv med inde over alle processer. Så er vi sikre på, at vores produkter er rene og forsvarlige.

 

Fornemmelse for ler

Oplev vores arbejde

Uden nærvær og fordybelse får man intet godt ud af ler. Stemningen på drejestuen er rolig og mættet af koncentration. Vores keramikere bruger deres mange års erfaringer og tekniske snilde til at formgive unikke produkter igen og igen. Du har mulighed for at opleve det på nærmeste hold på fabrikken.

Se vores åbningstider på Facebook

Sose vores nyeste serie

Server te med historie

Sose er en serie af enkelt og moderne hånddrejet brugskeramik. Her gør vi en dyd ud af drejesporene, som er seriens kendetegn. Funktionen er som altid vigtig, “Sose”  ligger godt i hånden.

Se Sose serien